fb

Flax & Kale is ontstaan als familiebedrijf, om te begrijpen hoe we tot het huidige punt in de geschiedenis zijn gekomen, is het dan ook van belang om te begrijpen waar we vandaan komen:

40 jaar geleden werd ik, Jordi Barri, geboren in het “Paradijs” zonder het te beseffen. In de loop der jaren heb ik geleerd over “El Paradís” (Het Paradijs); het restaurant dat mijn ouders, Ramón Barri en Teresa Carles openden in hetzelfde jaar dat ik in Lleida werd geboren.

Het was een tijd waarin fastfoodketens hun intrede deden in Spanje en de consumptie van frisdranken met suiker, explosief steeg. Mijn ouders deden echter niet mee aan deze trend.

 

 

 

 

Ik en mijn zus Mar kozen verschillende wegen. Toen we onze studies hadden afgerond, starten wij beiden onze carrières ver weg van de keuken. Mar begaf zich in de wereld van communicatie en ik concentreerde me op muziek en consulting. In die tijd hadden we nooit gedacht dat we terug naar huis zouden keren.

In de loop der jaren en vooral op reis, ontdekte ik dat de keuken van mijn ouders niet alleen de planeet ten goede kwam, maar ook niet onderdeed voor de beste restaurants. Het begon ook zijn plaats te vinden in de gastronomische en culturele trends over de hele wereld. Het was op dat moment dat ik besloot terug te gaan en me erop in te zetten dat het een referentie zou worden over de grenzen heen.

 

In the kitchens of Paradís / Mar and Ramón Barri

 

 

In de keukens van Paradís                                                                              |              Mar en Ramón Barri, Teresa Carles Barcelona

In 2011 openden mijn ouders, Mar, en ik; Teresa Carles, een lacto-ovo-vegetarisch restaurant in Barcelona om te bewijzen dat gezond eten niet saai hoefde te zijn en dat onze keuken iets anders te bieden had. Mar en ik gingen weer praktisch in een restaurant wonen, maar deze keer was het anders. We waren meer overtuigd dan ooit.

Ramón Barri Ramón Barri

Met deze zorg namen we een grotere stap. In 2018 besloten we een innovatief duurzaam R&D-centrum te openen in Lleida. Met als doel te onderzoeken, te innoveren en ons product verder te kunnen brengen.

En het verhaal eindigt hier niet. We bereiden meer veranderingen voor, meer nieuws, meer innovatie ….

Maar we zullen nooit de visie veranderen waarmee het veertig jaar geleden allemaal begon, toen een paar visionairs besloten trouw te zijn aan wat ze dachten en hun filosofie te gaan delen.

 

Teresa Carles at Flax & Kale 

 

Teresa Carles bij Flax & Kale

Drink beter > wees gelukkiger > leef langer
Jordi Barri, CEO en oprichter van Flax & Kale